КРАФТОВЕ ВИРОБНИЦТВО СИРІВ ЯК ПЕРСПЕКТИВНОГО ЕКОПРОДУКТУ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
Назва: |
Крафтове виробництво сирів як перспективного екопродукту для закладів ресторанного господарства |
Інші назви:
|
Craft production of cheese as a prospective ecoproduct for restaurants |
Автори: |
Польова, Леся |
Приналежність: |
Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника вул. Галицька, 201 Д, м. Івано-Франківськ, Україна, 76000 |
Бібліографічний опис: |
Польова Л. Крафтове виробництво сирів як перспективного екопродукту для закладів ресторанного господарства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 2 (29). С. 3-9. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23plvzrh.pdf |
Bibliographic description:
|
Polova, L. (2023) Craft production of cheese as a prospective ecoproduct for restaurants. Socio-Economic Problems and the State (electronic journal), Vol. 29, no. 2, pp. 3-9. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23plvzrh.pdf |
Журнал/збірник: |
Електронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава" |
Випуск/№ : |
2(29) |
Дата публікації: |
гру-2023 |
Дата подання: |
жов-2023 |
Дата внесення: |
29-гру-2023 |
Видавництво: |
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя та Академія соціального управління (Україна) |
Країна (код): |
UA |
Місце видання, проведення: |
Тернопіль |
Ідентифікатор ORCID: |
https://orcid.org/0000-0003-2971-5993 |
DOI: |
https://doi.org/10.33108/sepd2023.02.003 |
УДК: |
637.3-027.41:640.43 |
JEL: |
L10 |
Ключові слова: |
крафтове виробництво |
Діапазон сторінок: |
3-9 |
Початкова сторінка: |
3 |
Кінцева сторінка: |
9 |
Короткий огляд (реферат): |
В умовах глобалізації та зростання екологічної свідомості споживачів, з'являється зростаючий попит на високоякісні, екологічно чисті продукти. Ресторани по всьому світу шукають способи диверсифікації своїх меню, намагаючись відповісти на ці зміни у вподобаннях клієнтів. Однак, не всі традиційні та сучасні методи виробництва продуктів можуть задовольнити зростаючі очікування споживачів. Попит на високоякісний сир постійно зростає. Останнім часом «сирний» бізнес приваблює все більше фермерів. Експерти стверджують, що це найменш ризикований і найкорисніший з усіх продуктів молочної промисловості. Сири з приватних сироварень все частіше знаходять покупців, адже навіть маленькі сироварні «з душею», безперечно, мають потенціал розвитку. Актуальність даної теми полягає в динамічному розвитку ресторанного ринку України за допомогою крафтового виробництва сирів, який характеризується посиленням конкуренції серед закладів харчування, появою нових форм бізнесу, використанням інноваційних підходів у діяльності ресторанних компаній країни. Темою дослідження є вивчення потенціалу крафтових сирів як перспективного екопродукту для ресторанного бізнесу, його впливу на збільшення конкурентоспроможності ресторанів та переваг для споживачів. Встановлено, що в Україні існує тенденція виготовлення сиру на крафтових сироварнях. Визначено, що мода на вживання місцевих продуктів прийшла з Європи і її активно підхоплює населення, замінюючи її крафтовими сирами. Незважаючи на високі ціни, розвиток крафтового виробництва зараз стрімко зростає, оскільки завжди є група клієнтів, зацікавлених у певній регіональній продукції, технічній унікальності та якості продукції. Крафтове виробництво сирів є не лише можливістю розширення асортименту для ресторанів, але й відповіддю на зростаючі очікування споживачів. Інтегруючи такі продукти в своє меню, ресторани можуть отримати конкурентні переваги, зміцнити своє позиціонування на ринку та привернути увагу екологічно свідомих споживачів. Можна зробити висновок, що інтеграція крафтових сирів у меню ресторанів може бути ефективним способом додати вартості для клієнтів, підтримати місцеве виробництво і водночас здійснити свій внесок у стале майбутнє. Однак це також вимагає від ресторанів глибокого розуміння своєї цільової аудиторії, здатності адаптуватися до ринкових умов і готовності інвестувати у якість.
|
Спонсорська підтримка: |
The authors received no direct funding for this research. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): |
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43162 |
ISSN: |
2223-3822 |
Власник авторського права: |
Електронне наукове фахове видання «Соціально-економічні проблеми і держава» |
URL-посилання пов’язаного матеріалу: |
http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23plvzrh.pdf |
Перелік літератури: |
1. Іваніщева О. А. Сироваріння як перспективний напрямок гастротуризму на Вінниччині. Міжнародна науковопрактична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії туризму та гостинності у конкурентному середовищі»: матеріали, м. Харків. 2020. 232 c. |
References: |
1. Ivanishcheva O. A. (2020) Syrovarinnia yak perspektyvnyi napriamok hastroturyzmu na Vinnychchyni [Cheese making as a promising direction of gastrotourism in Vinnytsia region]. Mizhnarodna naukovo-praktychna konferentsiia «Suchasni tendentsii rozvytku industrii turyzmu ta hostynnosti u konkurentnomu seredovyshchi»: materialy, m. Kharkiv. 232 p. |
Тип вмісту: |
Article |
Розташовується у зібраннях: |
Журнал „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2023, Випуск 2(29) |